Organizując imprezę firmową lub rodzinną, bardzo często decydujemy się na zamówienie cateringu z jedzeniem. Jest to związane przede wszystkim z tym, że nie chcemy zobowiązywać kogokolwiek do przygotowania posiłków i pozmywania talerzy. Zamawiając catering mamy pewność, że posiłki dotrą we skazane miejsce o ustalonej godzinie, a firma cateringowa wystawi za usługę fakturę, dzięki czemu taki wydatek będziemy mogli odpowiednio zaksięgować.
Polecany catering w Warszawie
Warszawiacy mają duży wybór firm cateringowych działających na terenie stolicy i w okolicach. Oferty firm cateringowych bywają dość zbliżone, ale zawsze różnią się ceną, smakiem i sposobem podania. Pod tymi względami najlepiej oceniane jest Pogotowie Kulinarne. Dokładną ofertę cateringową można zobaczyć na stronie www.pogotowiekulinarne.com.
Najczęściej wybieranymi daniami cateringowymi na imprezy firmowe są kanapki, desery owocowe i warzywne, koktajle, sałatki, tortille i kebaby, czyli pyszne, ciekawe i sycące posiłki, które można swobodnie zjeść siedząc przy stole lub organizując imprezę w stylu szwedzkiego stołu. Tego typu posiłki podawane są w jednorazowych kubeczkach i miseczkach, które można wyrzucić od razu po skonsumowaniu posiłku.
Zamawiając posiłki z firmy cateringowej na imprezę pracowniczą, warto najpierw zorientować się, czy któryś z uczestników nie ma specjalnej diety, np. bezglutenowej czy wegetariańskiej. Takie wymagania żywieniowe warto zgłosić do firmy cateringowej, która dla określonych osób będzie mogła przygotować posiłki z zamiennikami spełniającymi potrzeby danej diety. Warto także wiedzieć, że w firmach cateringowych można również zamówić dania okazjonalne, np. na organizowaną wigilię firmową.